Systemisch leiderschap

Cyclisch leiden van de zichtbare en onzichtbare lagen in het geheel

  • Auteur: Lia Genee, Adriënne Graumans
  • SKU: 9789082730005
  • Verschenen: 05-10-2017
  • Leverbaar: Direct
  • Levertijd (NL): Op werkdagen voor 18:00 uur besteld, morgen in huis
  • Druk: 1e druk
  • Productvorm: Zachte kaft
  • Taal: Nederlands
  • Uitgever: De Verbinding
  • Aantal pagina's: 48
€ 14,95

Omschrijving

Dit boek wil een appèl doen op leiderschap vanuit een systemisch perspectief.
Systemisch leiderschap geeft mogelijkheid om de onzichtbare patronen uit het verleden zichtbaar te maken in het heden , de waarde ervan te zien en erkennen en uitgangspunt te laten zijn voor de toekomst; herdefinitie van de waarden zodat nieuwe patronen en verbindingen kunnen ontstaan. Systemisch Leiderschap leidt het geheel door het volgen van het samenspel van het web van verbindingen tussen de delen.
Dit boek vertelt de inzichten betreffende Systemisch Leiderschap aan de hand van tien opgetekende verhalen van Lia Genee.
De verhalen gaan in op de thema's transitie, hoop & verbeelding, systemisch als web, Cirkel als oorsprong, het geheel, heden, toekomst en verleden, persoonlijk leiderschap en moraliteit, transformatie, systemisch leiderschap, een boodschap voor jij, ik en wij.

Doel van het boek:
Dit boek vertelt inzichten betreffende systemisch leiderschap vanuit een persoonlijk perspectief. Het boek wil:
- Inzichten betreffende systemisch leiderschap delen om daarmee het begrip te duiden en verbinding te creëren.
- laten ervaren dat leiderschap altijd via de menselijke maat , via het persoonlijke, de wereld in gaat en beweging kan brengen.
- De boodschap laten ervaren dat leiderschap ook jou als lezer aangaat en je een verantwoordelijkheid hebt voor het collectief.
- Leiderschap plaatsen in het systemisch perspectief van het geheel met aandacht voor de werking van onzichtbare-en zichtbare lagen.
- Wil inspireren voor diegenen die op zoek zijn naar nieuwe vormen van
leiderschap.

Voor wie?
Voor bestuurders en leiders en voor iedereen die meer wil weten over systemisch leiderschap en op zoek is naar nieuwe vormen van leiderschap ten tijde van onze globalisering.

Wat komt na het boek?
Om systemisch leiderschap in de praktijk mogelijk te maken en inzichtelijk te maken, wordt o.a. aan een film gewerkt waarin het model van de Circle of Nine laat zien en ervaren de werking van de verbindingen en diens patronen in een organisatie. Wat komt er eerst, wat daarna? Wat is uit evenwicht en wat vraagt om aandacht? Hoe kunt u systemisch leiden door deze zichtbaar gemaakte elementen te leiden, door ze te volgen?

Systemisch trainen
Systemisch trainen

Werken vanuit systemisch fenomenologisch perspectief biedt de mogelijkheid en geeft taal om te leren van binnenuit.... € 16,95

Systemisch trainen
Systemisch trainen

Werken vanuit systemisch fenomenologisch perspectief biedt de mogelijkheid en geeft taal om te leren van binnenuit.... € 9,95